Fjordhesten Danmark

Fart - spænding - smuk ridning og yndefulde fjordheste..

Den 29.-31. juli 2022 arrangerer ‘Fjordhesten Danmark’ EM for Fjordheste.

fjordhest fart spænding

Arrangementet afholdes på Det National Hestesportscenter Vilhelmsborg, hvor nogle af Europas bedste equipager og kuske kommer til start. Deltagerne kommer for at dyste og tage del i det store fællesskab omkring Fjordhesten.

 

 

Stort internationalt EM

EM 2022 eng 3 Small 1

Europa Mesterskaberne afvikles for både juniorer og seniorer, i spring, dressur, kørsel og all-round, så her bliver noget for enhver smag.

 

”Vi forventer et stort internationalt EM. Med det store antal deltagere der allerede nu er tilmeldt fra mange lande, vil der blive hård kamp om medaljerne”

Udtaler formand for Sportsudvalget Maria Pejtersen


 

Sidste gang der var EM på dansk jord var i 2016, hvor største delen af medaljerne dog gik til danske ryttere, så det bliver spændende at se, om de danske ryttere kan gentage succesen. 


 

 

 

Championater i både spring og dressur

Samme weekend skal der også findes vindere blandt de bedste ungheste, når der afvikles championater i både spring og dressur, for 4, 5, 6 og 7 års- og ældre heste.

Der er sat et stærkt dommerhold, hvor berider Bjarne Nielsen og international dressurdommer Susanne Baarup Christensen, skal dømme dressuren. Bjarne kender mange helt sikkert også som kommentator for dressur til OL. 
I springchampionatet skal Bjørn Munk Hansen i samarbejde med testrytter Laila Pedersen (international spring- og championatsrytter og berider fra Katrinelund), dømme vores talentfulde fjordheste.

fjordhest dresurfjordhest spring2

 

 

Hingstekåring

Sideløbende, med EM i spring og dressur, skal vi også have øjnene på fremtidens fjordheste, da der samme weekend også afvikles den årlige hingstekåring. Fjordhesten er en renavlet race, hvorfor det naturligvis for Fjordhesten Danmark er en klar målsætning at sikre, at avlsarbejdet fortsætter de gode takter som i mere 80 år har været altafgørende for at vi har den Fjordhest vi har i dag.


Til hingstekåringen vises “de nye skud på stammen” frem. 2 års hingstene, der skal bevise, at de er en avlsgodkendelse værdige. Der bliver samtidig til et gensyn med sidste års hingste, når de stilles med henblik på at få forlænget deres avlsgodkendelse i 3 års holdet, eller at opnå en færdigkåring som 4 års hingst. 
Som toppen af kransekagen, så afsluttes hingstekåringen med udnævnelsen af “årets hingst” - en titel, nuværende indehaver kan gå hen og lave hattrick på.

 

 

Live streaming

En af de ting vi har lært under Corona er, at streaming af events er en god ide. Vi har derfor i år valgt at streame både fra EM og hingstekåringen. “Det har vi valgt, fordi vi ser EM og Hingstekåringen som en enestående mulighed for at vise, hvad en Fjordhest også kan rent sportsligt, og samtidig vise toppen af Fjordhesten inden for avlen.

 

”Vi vil give vores Fjordheste interesserede venner fra hele Europa, muligheden for at følge EM på tæt hold”

Udtaler formand Henrik Munch

 

 

fjordhest familiehestHele familiens hest

Alle ved hvordan en Fjordhest ser ud og kært barn har mange navne, men racen har i dag det officielle navn Fjordhest.

For snart 100 år siden kom de første Fjordheste til Danmark for at arbejde i landbruget. Antallet af Fjordheste har været langt over, hvad man kan forestille sig grundet dens oprindelig brug som arbejds- og kørehest.

En Fjordhest kan det hele, den er hele familiens hest. Om du er til dressur, spring eller kørsel, byder Fjordhesten sig til. Den vil gerne arbejde og er meget lærenem. Disse egenskaber blandet med et fantastisk temperament, gør den utrolig nem at holde af.

Da den oprindeligt stammer fra det barske norske Vestland er den en nøjsom hesterace og har sjældent brug for dyrlægen. Kort sagt har du en ven for livet når du har en Fjordhest.

Gennem de sidste mange år har Fjordhesten gjort sig mere end bemærket på alle stævnepladser i hele landet, hvorfor også interessen for “den gule” er steget kraftigt de seneste par år.

 

“Det glæder Fjordhesten Danmark, at så mange ryttere har valgt at tage Fjordhesten til sig som de har. En stor grund til dette ligger i det avlsarbejde der er lavet gennem tiden, for uden avlen kan rytterne ikke drage glæde af egenskaberne”

Udtaler formand Henrik Munch

 

 

Vilhelmsborg

Uden den store interesse der er for Fjordhesten fra hele Europa, havde vi ikke kunne afholde så fantastisk og stort arrangement som EM for Fjordheste er.

Vi ser frem til et fantastisk EM på Vilhelmsborg, til 4 dage i sportens og avlens tegn.


 

Livestream program

EM Championat & Hingstekåring 2022 - Fjordhest Danmark

Vi sender to live kanaler samtidigt. Se herunder hvad du kan se på de to kanaler. Hver session har sin egen kanal, så når en session er slut skifter du til den næste.

Vi tager forbehold for evt. ændringer.

 

EM Fjordhest stream program FRIDAY ny

LØRDAG: Det er ikke teknisk muligt at sende live fra EM Kørsel marathon, men bliver optaget og udgivet i løbet af dagen.

EM Fjordhest stream program SATURDAY NY ny

EM Fjordhest stream program SUNDAY ny

Login